Voorwoord van de voorzitter

Welkom bij Desselgem Koerse, hét jaarlijkse wielerevenement in Desselgem, Vlaanderen, België. Onze evenementenplanning draait om het organiseren van de jaarlijkse wielerwedstrijd ter ere van de legendarische Belgische wielrenner Briek Schotte.

Al sinds 1941 organiseren wij deze prestigieuze race tijdens de Desselgem Kermis in september, die georganiseerd wordt door Veloclub De Leiezonen Desselgem vzw. De race trekt professionele wielrenners, junioren en nieuwkomers aan en is altijd een hoogtepunt van het jaar in Desselgem.

Een kermiskoers als die van ons in Desselgem heeft zeker reden van bestaan. Het is de leerschool van het wielrennen, een springplank voor jonge renners. Wie hier iets kan laten zien mag hoger mikken. En dat gebeurt ook. Zie naar Milan Menten en Arjen Livyns, twee recente winnaars op ons palmares. Quasi onbekend voor het grote publiek toen ze bij ons de armen in de lucht gooiden, maar inmiddels vaste waarden in het peloton.

Op dinsdag 10 september is onze Memorial, de GP Briek Schotte, aan de beurt. We verwachten opnieuw een ruim deelnemersveld, want heel wat ploegen tonen belangstelling. Wie wordt de opvolger van streekgenoot Jonas Rickaert?

Samen met duizenden andere toeschouwers verwachten we je om de ontknoping mee te maken. Omcirkel 10 september alvast in jouw agenda!

Een dankwoord mag hier ook niet ontbreken. Zonder de financiële ruggesteun van onze vele sponsors, de talloze helpende handen en het harde werk van mijn medebestuurders kan dergelijk sportief evenement niet tot stand komen. Ook het stadsbestuur houdt ons mee in het zadel. 

Dankzij al deze gulle schenkers en medewerkers slagen we erin de puzzel helemaal te leggen.

Samen met jullie kijk ik met spanning uit.

We maken er met z'n allen een gezellige namiddag van.

Iedereen van harte welkom!

 

Met sportieve groet,

Lucien Lefebvre

Voorzitter

Evenement Details

  • Datum: September
  • Locatie: Desselgem, Vlaanderen, België
  • Organisator: Veloclub De Leiezonen Desselgem vzw
  • Races: Junioren, Nieuwelingen, Elite zonder en met Contract (beroepsrenners)

Ervaar de Spanning van Desselgem Koerse!

Mis het niet - kom genieten van een dag vol spannende wielerraces tijdens de Desselgem Kermis. Beleef het zelf en kom naar Desselgem Koerse!